Home / Sănătate / Ce este psoriazisul și cum să îl tratați?

Ce este psoriazisul și cum să îl tratați?

Psoriazisul este o boală de piele care, din păcate, nu poate fi vindecată. Există modalități de ameliorare a simptomelor, dar numai pacientul poate face acest lucru. Psoriazisul este însoțit de scalele uscate și inflamația pielii. Nu toată lumea știe această boală, dar este important ca toată lumea să știe mai devreme sau mai târziu ce este. În cele din urmă, nu este contagioasă, dar aproape toată lumea o poate obține fără excepție.

Lista factorilor care cauzează apariția psoriazisului este foarte lungă. Acestea pot fi infecții acute, infecții cronice, boli cronice, medicamente, stres, terapie intensivă și afectarea sau iritarea pielii.

Psoriazisul apare aproape pe întregul corp. Simptomele sale sunt erupția cutanată. Cel mai adesea, de la început, leziunile cutanate apar pe suprafețe curbe, adică coate, genunchi sau fese. Apoi începe să apară pe scalp, pe față și chiar pe picioare și palme, adică în locuri complet vizibile. Femeile care doresc să arate atractivă sunt regretate cel mai mult. Cu psoriazis este dificil să obțineți acest efect.

Care este tratamentul psoriazisului?

Psoriazisul poate fi tratat în moduri diferite. Unul dintre acestea este tratamentul extern. Se urmărește exfolierea epidermei, precum și suprimarea proliferării excesive a epidermei. Cu această intenție se utilizează unguente care conțin acid salicilic. Apoi se utilizează antralina, corticosteroizii și derivații de vitamina D.

Există, de asemenea, un tratament farmacologic. Aceste metode includ farmacoterapia, fototerapia, fotochimoterapia și fotoforoza. Se recomandă utilizarea unguentelor cu vitaminele A și D3, precum și a imunosupresoarelor și medicamentelor citotoxice. Există multe medicamente și produse care sunt folosite pentru a trata această tulburare. Utilizarea acestora este recomandată de către medic, în funcție de cazul specific.

Atunci când psoriazisul se dezvoltă într-un caz sever, corticosteroizii sub formă de injecție focală sunt utilizați ca parte a tratamentului. Această metodă de tratament este utilizată în momentul în care psoriazisul acoperă 20-30% din corp. În astfel de situații, se recomandă Urinoterapia, precum și o dietă fără gluten.

Când trebuie să vă adresați la medic?

Schimbările pielii pot fi diferite. Uneori ele apar pentru orice motiv, cel puțin din cauza uscării pielii. Uneori însă, problema este cu siguranță mai gravă. Când trebuie să te duci la un specialist? Are sens să intrii în panică, observând pete roșii uscate pe coate? În prima etapă, puteți încerca să umeziți aceste locuri, urmărind ce se va întâmpla în continuare. Cu toate acestea, în cazul în care modificările nu se îmbunătățesc sau mai mult, dacă starea lor se înrăutățește, trebuie să contactați un specialist. Numai el știe cum să diagnosticheze o problemă și să recunoască o boală. Medicul știe ce metode de tratament pentru a ușura manifestarea simptomelor și pentru a elimina această vedere neplăcută.

În concluzie, psoriazisul este o boală foarte neplăcută. Mulți au. Acest lucru este asociat cu tratamentul constant și, prin urmare, cu utilizarea medicamentelor specializate nu numai sub formă de capsule, dar și sub formă de creme și unguente. Doar aceasta poate ajuta la minimizarea imperfecțiunilor pielii și poate preveni, de asemenea, dezvoltarea acestor probleme ale pielii. De fapt, tratamentul psoriazisului nu este ușor, dar vă puteți obișnui. Cel mai important lucru este să mergeți mai devreme la medic și să nu permiteți dezvoltării bolii. Specialistul are grijă de restul. El va recomanda metode adecvate care vor ajuta într-o oarecare măsură.

 

About topbing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *